genieten van pure keuken

genieten van pure keuken
Lekker zelf experimenteren met gezonde voeding.

dinsdag 19 juli 2016

Nicecream en gemarineerde ananas, een licht en overheerlijk dessert, enkel fruit!

Een dessert hoeft helemaal géén bom te zijn voor je lieve lijf.
Getuige hiervan zijn mijn vele bezoekers die met plezier 'fruit' eten in alle vormen.
Zoals deze topper van nicecream met ananas.
Voor de gemarineerde ananas gebruikte ik
  • 1 ananas (in plakken snijden), 
  • 1 limoen waar je de rasp en het sap van gebruikt, 
  • 2 eetlepels honing
  • 3 cm geraspte gember
gemakkelijk te onthouden dus 1, 2 of 3 :-)

Je maakt het op voorhand klaar. Dus rustig als het bezoek er is.
Snij de verse ananas in plakken, leg in een ruime schotel en doe de overige ingrediënten erbij. Zet in de frigo en meng om de paar uur eens.
Op het moment van serveren leg je plakjes heel even onder grill (1 min en blijven bijstaan).
Serveer met nicecream.
Deze is gemaakt van
  • 3 diepgevroren bananen
  • 120 ml vanille-sojamelk

Cutteren als de ananas klaar is en samen serveren.
Fruit als dessert is de max!

2 opmerkingen: